Brf Timotejen i Knivsta är belägen i Kölängen, nära natur, motionsspår och sjön Valloxen.

Utmärkta kommunikationer med tåg och buss finns inom gångavstånd.

Bostadsrättsföreningen består av 88 st radhus (3:or, 4:or och 5:or).
På området finns tvättstuga, bastu och sällskapslokal. Det finns två lekplatser och en bollplan.

Föreningen ingår i Riksbyggen.

2021-08-02

Med rekordvärmen kommer dessvärre inte bara lata dagar vid vattnet eller i trädgården, en härlig bränna och solmogna bär, små krälande fluglarver trivs också alldeles ypperligt – och särskilt bland matavfallet.

Flugor föredrar att lägga sina ägg i fuktigt matavfall, något som är vanligt bland matavfall i sommartid. Äggen blir snabbt larver. Generellt gäller regeln att ju torrare och renare soptunnan är, desto färre flugor.

TÄNK PÅ FÖLJANDE VID HANTERING AV MATAVFALLET

Först och främst, försök att hålla avfallet så torrt som möjligt. Lägg ner några extra servetter eller hushållspapper i din påse mellan varven så sugs mycket av fukten upp.

Att försluta påsarna är det absolut viktigaste tipset. På så vis har flugorna svårare att ta sig in och lägga ägg. Fyll påsarna så att de utan problem kan förslutas ordentligt. Använd gärna dubbla påsar för att undvika att avfallet blöter igenom och lägg försiktigt ner dom i tunnan.

 Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att undvika larver i vårt soprum.

 

2021-07-13

Golvet i soprummet är nu klart, alla kärl är åter på plats

2021-07-13
2021-07-06

Vi har fått information om att några för oss okända personer har knackat dörr i området och sagt att de ska ta vattenprover. Det är ingenting som föreningen har beställt!! Vi informerar alltid innan via t.ex. Timotejbladet. Släpp inte in någon okänd person i bostaden. Anteckna eventuellt registreringsnummer om ni ser att de lämnar i bil.

2021-05-11

Årsstämma via poströstning

På inrådan av Riksbyggen har styrelsen beslutat att årets årsstämma ska genomföras enbart med poströstning.
Kallelse och information delas ut i samtliga brevlådor.
Poströster ska vara inlämnade senast den 15/6.

Städdagen inställd

På grund av rådande pandemi har vi beslutat att ställa in vårens städdag.

Nya riktlinjer uteplatser

De gemensamma riktlinjerna för våra uteplatser har uppdaterats till att följa gällande bygglagar samt att även innefatta framsidorna. Tänk på att ALL byggnation inom föreningen ska godkännas av styrelsen innan påbörjat arbete samt att det i flera fall kräver bygglov eller bygganmälan.